2016 > 02

Repetitionerna pågår för fullt inför premiären nästa fredag. Höga Kustens teaterförening sätter upp "Frieriet", en  artonhundratalspjäs av Nikolai Gogols.

"Hon heter Agafja Tichonovna, hon är 27 år och hon är till äktenskap ledig. Dotter till en köpman är hon, men det är en adelsman hon vill ha till make. Och äktenskapsmäklerskan Fjokla har lagt ner hela sin själ på att finna lämpliga friare: en pensionerad marinlöjtnant, en pensionerad infanteriofficer, en kammarskrivare och ett hovråd, alla avsevärt mycket äldre än hon och med skilda motiv till varför de ämnar gifta sig. Frodiga och levande typer är de, men också en aning löjeväckande."

"Frieriet är en rolig pjäs" utlovar föreningen själva och de verkar ha roligt tillsammans under repetitionerna. Om du själv vill ha lite roligt har du två chanser att se pjäsen här i Ullånger. Premiär i Centrumhuset i Ullånger  fre 4 mars kl 19.00.
Även lör 5 mars kl 19.00

Läs hela inlägget »
Etiketter: teater, centrum

Lena Bagge gästade Ullånger och EFS lokalen med nio välsjungande glada och trevliga ungdomar från olika byar i Nordingrå. Åhörarna blev inte nöjda förrän de fick höra flera extranummer. Ellen Viklund  höll kvällens betraktelse och sjöng också tillsammans med Eva Rödèn. Inbjudare denna afton var Astrid Bergman & Elisabet Andersson.

Läs hela inlägget »
Etiketter: efs, sång

Nästan alla som deltagit i olika uppgifter som intresseföreningen På Kusten har, samlades till en festlig måltid på Ullångers Hotell. Vi tittade lite på historien bakom föreningens startande och den lyckade restureringen av Generationernas Hus. Många av de församlade har deltagit i loppisförsäljningen, de fick en extra applåd. Bland de grupper som På Kusten har finns en städgrupp, en vaktmästar grupp, en marknadsförings grupp med ullångersbladet samt ibland tillfälliga konstellationer för arbetet med ungdomsgården och som sagt det kvinnostarka gänget som sköter och organiserar lopppisförsäljningen...

Läs hela inlägget »
Etiketter: "friviligfest"

Ett tjugotal deltagare, kom till Studie-främjandets kurs på Generationernas Hus för att lyssna på Anna Edholm som är utbildad sjuk-sköterska, narkossköterska och är lic. kostrådgivare genom MFhälsoutbild-ningar. Anna berättade hur hon själv upplevt en fantastisk hälsoförbättring genom en sin kostomläggning till LCHF, lågkolhyd-rat eller paleokost som utesluter alla produkter som innehåller gluten, socker, stärkelse, och även alla raffinerade och konstgjorda produkter som margariner och lättprodukter.
Några i publiken hade egna erfarenheter av LCHF så man kunde utbyta efarenheter, om frestelser och
annat i omgivningen, det gäller att i största mån stå emot. Sockersuget kan tex. vara individuellt och
att  minska vikt kan skilja sig mellan män och kvinnor. Anna har en egen hemsida Ni kan besöka

Läs hela inlägget »
Etiketter: intressant träff




Berit Nylen och Eileen Hedström njuter av en perfekt vinterdag med en vandring upp till Salum stugan och att fika i solen.

Salumsstugan är ett utmärkt utflyktsmål för en vandring eller skidtur beroende på årstid. Lagom lång tur för en motionär. Om du inte provat på så är det ett bra tips.

Kontakta redaktionen för mer info.

Läs hela inlägget »

Röda Korskretsen håller årsmöte torsdag 25 februari, 2016  kl 18:00 i Kupan, Röda Korset.
Årsmötesförhandlingar, kaffeservering och lotteri.
Hjärtligt välkomna, Styrelsen

Läs hela inlägget »

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.