2016

Det här är ditt nya blogginlägg. Vi har lagt till denna text och bild som exempel på vad du kan göra. Nu är det bara för dig att skriva din egna text, lägga in bilder, video… ja, vad som helst. Du kan ändra allt och även ta bort det du inte vill ha.

 

För att redigera denna text, peka här och klicka på knappen ”Redigera text”. Bilden kan du ändra eller ta bort i ”Ändra bild”. För att dra in nya block klickar du först på knappen ”Skapa innehåll” och väljer sedan vad du vill ha.

Läs hela inlägget »
loading...

Nu har vi haft avslutning av vår sykurs som vi haft under höst och vårterminen 2015/2016. Vi har som vanligt hållit till i Studiefrämjandets lokaler på Generationernas hus. Vi skapar nya alster och har framför allt jätteroligt tillsammans. Våra kursledare är fantastiska och ger oss mycket inspiration. Några har sytt i många år och gör helt otroliga sömnader. Till sommaren kommer Ångermanälvorna även i år att ha utställning på Generationernas hus. Våra kursledare är med där så passa på då att se allt vackert handarbete som har skapats.

Foto och text
Karin E

Läs hela inlägget »
loading...

Torsdagen den 28:e april hade Ullångerskolan sin årliga vårsoarré på centrum i Ullånger. Som alltid var det fullsatt och en härlig stämning. Barnen och ungdomar na gjorde fantastiska framträdande med både sång, musik och dans. Publiken fick njuta av föreställningen och i pausen hade föräldraföreningen ordnat med fika till alla. Sandra Bylund var konfirensier. En mycket trevlig kväll.

Läs hela inlägget »

Vi är nu på gång med förberedelserna efter Vildmarksleden i Ullånger. I nuläget finns en provisorisk karta med de nya sträckningarna inritade. Så snart vi hinner kommer vi att gå med GPS för att få fram den exata sträckningen och koordinaterna. Tills vidare: kopiera kartan och använd den. Vi meddelar när nya kartan är klar och installerad.
 
De nya sträckningarna är: Almsjönäs - Valla och Getberg-Ullånger
.

Läs hela inlägget »

Fredag den 29 april anordnar vi brödlotteri på Kupan, Ullånger. Välkommen in och köp lotter på gott hembakat bröd.

Läs hela inlägget »

Torsdag 21/4 -16 träffades vi som jobbar med Vildmarksleden, för att fundera och planera för sommaren. Vi brukar träffas den här tiden och det är alltid lika trevligt. Jag bjuder på "gofika" och sen blir det mycket prat om alltmöjligt annat också. Det väntileras en hel del mer än bara just vandringsleden. I år är det röjning av  leden som vanligt och målning samt tydligare markering där det behövs. Läs mer om Vildmarksleden på , Vildmarksled.se. Välkommen in och läsa mer där. Nu ser vi fram emot sommar och sköna vandringar i vår vackra natur.
Med hälsningar från Vildmarksledengänget genom Karin Eliasson.

Läs hela inlägget »
loading...

Söndagen den10:e april var vi några kompisar som vandrade från Entré syd via Kälsviken, Näske fäbodar och ut till Terettholmarna. Det var strålande vackert väder och en helt fantastisk dag i naturen. Knappt någon snö kvar heller. Men man kan inte gå torrskodd med träningsskor utan behöver kängor. Kaffepaus vid Näskebodarna och sen blev det korvgrillning vid Ternettholmarna. En underbart härlig dag och blåsipporna blommade.

Läs hela inlägget »

Filmvisning för äldre och torsdagen den 14:e april visas "Den tatuerade änkan" med Mona Malm i huvudrollen. Filmen är gratis och visas på Generationernas hus kl. 15. Ett samarbete med kulturenheten i Kramfors, studiefrämjande​t och på kusten. Från 14:30 serveras fika. Välkomna!

Läs hela inlägget »

Söndag den 17 april kl. 14 är det dags för filmmatine igen för barn på Generationernas Hus. 
Biljetterna kostar 25kr och alla är så klart välkomna. Sist var det ett bra gäng som kom och njöt av den mysiga bybion.

Filmvisningen är ett samarbete mellan Kramfors kommun, Studiefrämjandet, Sveriges Förenade Filmstudios samt
På Kusten.

Min granne Totoro
en tecknad film för alla åldrar!
Två systrar flyttar in i ett stort gammalt hus på landet. Först blir de lite rädda för allt det nya men upptäcker snart något magiskt i huset och runt omkring. Under en promenad i skogen träffar de sin nya granne Totoro - en stor lustig varelse som är skogens väktare och det blir början på ett underbart äventyr.

Läs hela inlägget »

Onsdagen den 6:e april när jag var på Generationernas hus, mötte jag en ensam vandrare som var på besök. Gunnel Uhlin hade träffat honom på loppisen och bjudit in honom till boule på Generationernas hus. Ett trevligt initiativ. Vi bjöd honom på fika och samtalade lite med honom. Calle Granath, som han heter, vandrar från Haparanda till Ystad. Han startade i Haparanda för 22 dagar sedan. Ingen speciell orsak till vandringen annat än att han länge närt tanken och nu var det rätt tid för honom. En trevlig bekantskap och han fick ett skönt avbrott. Det regnade ymnigt i onsdags så det var perfekt att stanna upp i Ullånger och vara med om alla aktiviteter här. Vi önskar honom fortsatt trevlig vandring söderut.

Läs hela inlägget »

Igår onsdag den 6:e april träffades den grupp städare som håller rent och snyggt på Generationernas hus. Vi är åtta personer som ställer upp ideellt och gör detta. Utöver städarna finns ju vaktmästargänget, stugfogden och alla som sköter loppisen. Fantastiskt roligt att allt fungerar så bra. Jag bjöd på kaffe och tårta. Vi planerade storstädningen som vi gör en gång per år och sen var det ju trevligt att träffas och få en pratstund.
(Jag, Karin Eliasson är den som ansvarar för städgruppen.)

Läs hela inlägget »

Naturum och STF Höga Kusten inbjuder till en föreläsning om Bronsålder. Stenrösen – en gammal gravplats. Tisdag 12 april kl. 19:00. Peter Persson, på länsstyrelsen, hjälper oss att forma en bild av livet under bronsåldern (1800 – 500 f. Kr) Naturum bjuder på kaffe och småkaka. Ca 1.5 timme. http://www.naturumhogakusten.se

Läs hela inlägget »
loading...

Måndagen den 4:e april var det årsmötesdax för föreningen På kusten. Mötet började med en information om "Guldkanten" på Sundbrolunds äldreboende. Malin Hernell som jobbar där berättade om allt trevligt hon gör för de äldre som bor där. Bl.a. Bingo, gympa/styrketräning, bio, festmåltider och mycket annat. Efter detta var det dax att avslöja årets Ullångersbor. Det blev familjen Svensson som driver hotellet i Ullånger. Motivering: Familjen Svensson har inte bara tagit över en Restaurang och Hotellverksamhet, de har tagit konceptet steget längre och ordnar välbesökta evenemang, inte heller bara i sina egna lokaler. Verksamheten ger positiva effekter för övriga företag i byn och inte minst är det nu en naturlig samlingspunkt för oss invånare. Familjen jobbar hårt och har sen länge haft bygdens bästa i sitt sinne.
Familjen Svensson mottog blommor, motivering och en som alltid fantastisk karikatyr gjord av allas vår Leif Mattisson.
Därefter följde traditionella årsmötes förhandlingar och som kvällens årsmötesordförande satt Sture Wickman. Ida Staffrin var mötessekreterare. Efter förhandlingarna bjöds alla på gott fika.

Läs hela inlägget »
loading...

Igår söndag den 3:e april var det premiär för filmvisning på Generationernas hus. Den första filmen "Havets sång" visades för barn i alla åldrar och som matiné kl.tre. Många barn kom och blev bjudna på saft och muffins innan filmen. Det blev succé när så många kom. Lena Hermansson från kulturenheten i Kramfors berättade att de har visat film i Kramfors och Bollsta också, men att där kom inte så många som här i Ullånger, första gången. Det här är ett försök och vi kommer att visa en film till innan sommaren. Förhoppningsvis kommer ännu fler nästa gång. Detta är ett samarbete mellan kulturenheten, studiefrämjandet och På kusten. Vi kommer också att visa film för äldre. Den första filmen blir på torsdag den 14:e april kl. 15 och då visas "den tatuerade änkan". En film med bl.a. Mona Malm i huvudrollen. Om allt går bra kommer filmvisningen att fortsätta till hösten.

Läs hela inlägget »
Söndagen den 3:e april är det Matiné på Generationernas hus kl.15. Det är Kramfors kommun i samarbete med Studiefrämjandet och På kusten som gör denna satsning. Tanken är att vi ska fortsätta visa filmer till hösten om det finns intresse.
Den här filmen riktar sig till barn i första hand men är en mycket trevlig film för alla åldrar. För att få se filmen betalar du 25:-. På kusten bjuder alla barn på fika!

Alla är hjärtligt välkomna!
 
Läs hela inlägget »

Ullångers Röda Korset hade sitt årsmöte den 25 februari, 2016. Med försäljning på Kupan, lotterier, bössinsamlingar och andra gåvor, har vi kunnat bidra med nästan 60.000kr till bl.a. NEPAL, MYANMAR, KATASTROFHJÄLPEN, SYRIEN, OCH 9.000kr till VÄRLDENS BARN.

Styrelsen vill rikta ett stort tack till folket i Ullånger som bidragit till vår verksamhet genom att handla på Kupan, insamlingar och allt ni skänkt som vi säljer. I vår tur kan vi skicka hjälp till människor i nöd.

Läs hela inlägget »


Ullångers Röda Kors
Kupan-Ullånger har öppet på
Skärtorsdagen 24/3 kl 11-16.
Lotteri med hembakat bröd.

Välkommen.
Glad Påsk

Läs hela inlägget »

Eileen Hedström såg denna intressanta isformation när hon var på promenad efter Nordingråvägen. Våren kommer och det töar snabbt nu.

Läs hela inlägget »

En alldeles fantastiskt vacker vårvintermorgon i Invik söndag 13:e Mars. Dimman ligger fortfarande över Sundbron men snart kommer den att lätta och vi har ännu en solig och vacker dag att vänta. Trevlig söndag på er alla!

Läs hela inlägget »

Premiären var fredagen den 4:e Mars. Jag blev tillfrågad om jag ville göra sällskap på premiären. Vi tänkte att när det ordnas något på hemmaplan så kunde det ju vara trevligt att  få uppleva teater här. Vi gick och upplevde en fantastisk föreställning. Mycket skratt och fin stämning bland den stora publiken. Skickliga aktörer och fantastiska kläder fick vi beskåda. I pausen var det ordnat med gott fika. En mycket trevlig kväll! Roligt också att så många kom för att se premiären och enligt vad jag hört var det stor publik även på lördagen. Om du missat föreställningen så finns den att upplevai Ö-vik helgen  18-19/3.
/Karin Eliasson
 

Läs hela inlägget »

Repetitionerna pågår för fullt inför premiären nästa fredag. Höga Kustens teaterförening sätter upp "Frieriet", en  artonhundratalspjäs av Nikolai Gogols.

"Hon heter Agafja Tichonovna, hon är 27 år och hon är till äktenskap ledig. Dotter till en köpman är hon, men det är en adelsman hon vill ha till make. Och äktenskapsmäklerskan Fjokla har lagt ner hela sin själ på att finna lämpliga friare: en pensionerad marinlöjtnant, en pensionerad infanteriofficer, en kammarskrivare och ett hovråd, alla avsevärt mycket äldre än hon och med skilda motiv till varför de ämnar gifta sig. Frodiga och levande typer är de, men också en aning löjeväckande."

"Frieriet är en rolig pjäs" utlovar föreningen själva och de verkar ha roligt tillsammans under repetitionerna. Om du själv vill ha lite roligt har du två chanser att se pjäsen här i Ullånger. Premiär i Centrumhuset i Ullånger  fre 4 mars kl 19.00.
Även lör 5 mars kl 19.00

Läs hela inlägget »
Etiketter: teater, centrum

Lena Bagge gästade Ullånger och EFS lokalen med nio välsjungande glada och trevliga ungdomar från olika byar i Nordingrå. Åhörarna blev inte nöjda förrän de fick höra flera extranummer. Ellen Viklund  höll kvällens betraktelse och sjöng också tillsammans med Eva Rödèn. Inbjudare denna afton var Astrid Bergman & Elisabet Andersson.

Läs hela inlägget »
Etiketter: efs, sång

Nästan alla som deltagit i olika uppgifter som intresseföreningen På Kusten har, samlades till en festlig måltid på Ullångers Hotell. Vi tittade lite på historien bakom föreningens startande och den lyckade restureringen av Generationernas Hus. Många av de församlade har deltagit i loppisförsäljningen, de fick en extra applåd. Bland de grupper som På Kusten har finns en städgrupp, en vaktmästar grupp, en marknadsförings grupp med ullångersbladet samt ibland tillfälliga konstellationer för arbetet med ungdomsgården och som sagt det kvinnostarka gänget som sköter och organiserar lopppisförsäljningen...

Läs hela inlägget »
Etiketter: "friviligfest"

Ett tjugotal deltagare, kom till Studie-främjandets kurs på Generationernas Hus för att lyssna på Anna Edholm som är utbildad sjuk-sköterska, narkossköterska och är lic. kostrådgivare genom MFhälsoutbild-ningar. Anna berättade hur hon själv upplevt en fantastisk hälsoförbättring genom en sin kostomläggning till LCHF, lågkolhyd-rat eller paleokost som utesluter alla produkter som innehåller gluten, socker, stärkelse, och även alla raffinerade och konstgjorda produkter som margariner och lättprodukter.
Några i publiken hade egna erfarenheter av LCHF så man kunde utbyta efarenheter, om frestelser och
annat i omgivningen, det gäller att i största mån stå emot. Sockersuget kan tex. vara individuellt och
att  minska vikt kan skilja sig mellan män och kvinnor. Anna har en egen hemsida Ni kan besöka

Läs hela inlägget »
Etiketter: intressant träff




Berit Nylen och Eileen Hedström njuter av en perfekt vinterdag med en vandring upp till Salum stugan och att fika i solen.

Salumsstugan är ett utmärkt utflyktsmål för en vandring eller skidtur beroende på årstid. Lagom lång tur för en motionär. Om du inte provat på så är det ett bra tips.

Kontakta redaktionen för mer info.

Läs hela inlägget »

Röda Korskretsen håller årsmöte torsdag 25 februari, 2016  kl 18:00 i Kupan, Röda Korset.
Årsmötesförhandlingar, kaffeservering och lotteri.
Hjärtligt välkomna, Styrelsen

Läs hela inlägget »

Årsmöte STF Höga Kusten. Alla medlemmar är hjärtligt välkomna till årsmöte på Genertionernas hus i Ullånger. Efter sedvanliga årsmötesförhandlingar blir det kl 20 fika och föreläsning med bildvisning för alla om Sarek av Ove Källström. Tisdagen den 16/2 kl 19:00. Ingen föranmälan. Ansvarig Anki Sandberg 070-525 15 02. Du som ej erhållit STF´s värprogram, hör av Dig till Anki

Läs hela inlägget »

Röda Korset i Ullånger tar tacksamt emot garn, hushållsartiklar, leksaker m.m. till flyktingar.

Lämna till Kupan, Sundbrogatan 25.

Tel: 070-547 6790

Läs hela inlägget »

Igår den 20/1 var det en helt fantastiskt vacker vinterdag. Tog en skön promenad och det var omkring -13C. Fina bilder fick jag ochså med både mobil och kamera. Januari brukar ju vara vår kallaste månad så det är bara att gilla läget. Men det är otroligt vackert när vi får soliga dagar.
Idag den 21/1 har vi i Invik -24C när klockan är åtta. Jag stannar inne och eldar tills kylan ger sig något. Ha en bra dag alla.

Bilden är från Möckelsjön.

Läs hela inlägget »

Så var alla helgerna över och vi börjar "blåvintern".


Kylan har tagit greppet om oss och idag den 7:e Januari har vi -20C när klockan är åtta på morgonen. Den som har tur och möjlighet kan få vara hemma och elda i både spis och kakelugn. Dessutom blir dagarna längre och ljuset kommer åter. Från den kortaste dagen när solen gick ner 14:06, har dagen blivit 24 minuter längre bara på eftermiddagen. Fantastiskt tycker jag. Ha en skön torsdag trots kylan.

Läs hela inlägget »

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.